Welkom aan alle mensen met een warm hart voor arme en verwaarloosde kinderen waar ook ter wereld.

Wij zijn Rudi en Monique Jacops, ons hart gaat uit naar arme en verwaarloosde kinderen in de wereld, in 2010 zijn we op bezoek geweest in L.W.V, Indonesie een dorp in het midden van de jungle, daar worden arme , verwaarloosde, misbruikte en weeskinderen opgevangen.

Hier krijgen ze eten, onderdak scholing en leren ze wat liefde voor elkaar betekend.

Dit heeft ons echt geraakt, daarom hebben we in 2012 alles verkocht en zijn een jaar gaan helpen als vrijwilligers in Borneo.

Waar we nu zijn en wat we aan het doen zijn leest u in onze blog.

Hoe dit avontuur begon en verder gaat, leest u verder in deze blog.

Waar ligt Suriname?

Waar ligt Suriname?

Geografische ligging Suriname
Suriname is gelegen in Zuid-Amerika tussen de Frans-Guyana en Brits-Guyana in. De oostkant van Suriname ligt aan de Atlantische Oceaan en in het zuiden grenst Suriname aan de Amazone en Brazilië. Dankzij de ligging tussen deze gebieden, heeft Suriname te maken met drie verschillende landschappen: de kustvlakte, het bergland en een laag golvend landschap.
Ongeveer 80 procent van Suriname bestaat uit oerwoud en is niet tot nauwelijks bewoonbaar. Op de inlandse boscreolen en indianen na, zijn er geen andere bewoners van het gebied te bekennen. De meeste Surinamers wonen in het noorden van het land op de kustvlakte. Dit gebied is een smalle strook waar weinig verschil in hoogte is. Er wonen in Suriname iets meer dan 420.000 mensen. 200.000 van hen woont alleen al in Paramaribo en omgeving. Alleen in Paramaribo is de bevolkingsdichtheid redelijk hoog. In de rest van Suriname is het vrij laag.
Klimaat Suriname Suriname heeft een typisch tropisch regenwoudklimaat. Deze bestaat uit een korte en lange droge tijd, en een korte en lange regentijd. De korte regentijd is rond december en vooral januari. De lange regentijd is van april tot en met juli. Februari en maart kennen een korte droge tijd en van augustus tot en met november is de lange droge tijd. Tijdens de regentijd regent het meestal niet de hele dag, maar voornamelijk aan het eind van de middag. Er kunnen dan zeer heftige, maar korte regenbuien optreden. Deze komen vanuit het vochtige regenwoud en trekken zo verder richting zee. Het mooie van deze tropische regenbuien is dat de Surinaamse natuur helemaal tot leven komt na zo'n regenbui. Tot in de verte kunt u de brulkikkers en vogels horen, een prachtig geluid. De gemiddelde jaartemperatuur is Suriname is ongeveer 28C . Tijdens de droge periode loopt deze dikwijls op tot boven de dertig graden Celsius. De minimumtemperatuur blijft steken op zo'n 23C .
Doordat Suriname naast het Amazonegebied ligt, is ook te merken aan de hoge vochtigheidsgraad. Deze ligt rond de 80 procent, wat redelijk hoog is.
Cultuur Suriname 
De cultuur is Suriname is misschien wel een van de meest bijzondere ter wereld. Hoewel de Surinaamse cultuur nog zeer veel invloeden heeft uit Nederland, door de vrij recente onafhankelijkheid, is het er toch speciaal. Want eigenlijk heeft Suriname niet één cultuur, maar juist veel verschillende. Dit komt doordat er Creolen, Javanen, Hindoestanen, Indianen en Chinezen leven en allemaal in hetzelfde gebied. Zij hebben allen hun eigen cultuur en tradities, maar men leert er ook veel van elkaar. De multiculturele samenleving in Suriname is iets waar men in andere landen nog veel van kan leren. Want juist de mix van al deze culturen bij elkaar, vormt de identiteit van Suriname.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten